"Copilăria mea a fost sublim-infinitul timp al fericirii din istoria mea" - I.D. Sîrbu (Petrila 1919 - 1989)

Website media de Știri

.
.

Radio Tradițional Petrila - Asculți muzica de acasă!

info-nou-petrila.jpg
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși prietenilor articolele care v-au plăcut!
drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif
Ⓒ - "Copyright - Info Petrila"
donatebutton-paypal-home.png
kapitaltv.jpg

Vremea ACUM

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg

Rezultate LOTO

Statistici vizite

Mulțumim!

Știri Locale

cineva.jpg
Fiecare dintre noi am dori să întâlnim omul care nu ne judecă după aparențe... sau după marca pantofilor... cineva care nu ne judecă după spusele altora ci după felul în care ne descoperă el...

O persoană care să ne stârnească interesul să o cunoaștem... o persoană care să ne recucerească în fiecare zi... care urăște rutina și lucrurile comune...
munte2.jpg
Bătrânul munte așteaptă trist
Acea sclipire de artist,
Iar când ajunge s-o cunoască
Își etalează a sa mască.

Ferit de zgomot citadin
La el ajunge om puțin.
Popasuri rare el petrece,
Lumina-i caldă, apa-i rece.
avram-costel.jpg
Am avut astăzi onoarea de a fi prezent la întâlnirea de la Petroșani cu Primul Ministru Dacan Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu și consilierul de stat Ionel Dancă.

În intervenția mea, pe care am avut-o la întâlnirea cu autoritățile locale și județene, am arătat că proiectele implementate de Apa Serv Valea Jiului sunt dovada certă a faptului că, atunci când vine vorba despre chestiuni majore care privesc dezvoltarea locală, toți factorii de decizie de la nivel local și regional (primarii, președintele Consiliului județean, consilierii ș.a.m.d.) conlucrează eficient pentru atargerea de finanțări în regiune.
ridzi.jpg
Astăzi premierul Dacian Cioloș a participat la inaugurarea Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică de la Petroșani.

Este o nouă șansă pentru Valea Jiului, iar inițiativa premierului de a face ceva pentru zona Văii Jiului s-a concretizat într-un timp foarte scurt – aproximativ 3 luni de la momentul lansării acestei idei.

Este prima dată, după 10 ani, când un premier vine în Valea Jiului și vreau să îi mulțumesc domnului Prim-Ministru și echipei dumnealui, domnului consilier Ionel Dancă pentru sprijinul pe care l-au acordat și-l vor acorda Văii Jiului.
ile.jpg
Este îmbucurător faptul că Guvernul României ne dă asigurări legate de continuarea procesului de restructurare a activității miniere și implicit de conitnuare a acesteia.

Personal consider această întâlnire de lucru de astăzi, cu premierul Dacian Cioloș și Vice-premierul Vasile Dîncu, ca fiind punctul de start practic, în tot ceea ce reprezintă Strategia Guvernului României în raport cu refacerea economică și socială a Văii Jiului.

Gheorghe Ile - Primar Municipiul Vulcan
vochițoiu.jpg
Printre oficialitățile prezente astăzi la Universitatea din Petroșani, pentru întâlnirea cu premierul Dacian Cioloș, s-a aflat și senatorul de Hunedoara, Haralambie Vochițoiu.

Domnia sa este singurul care a declarat (până acum) că a plecat de la întâlnire cu un gust amar, într-un mesaj făcut public în pagina de socializare.
ciolos2.jpg
Premierul României, Dacian Cioloș, s-a aflat astăzi, pentru câteva ore, la Petroșani, însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și de consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică (UGAT).

Premierul s-a întâlnit cu autoritățile locale din Valea Jiului pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și aceste două foste zone miniere mono-industriale, Valea Jiului și Ţara Moţilor.
distincție-iancu-avram.jpg
Săptămâna care a trecut, sportivului Avram Iancu din Petroșani, i-a fost înmânată o distincție oficială de câtre autoritățile gorjene din Tg.Jiu, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru efortul depus în traversarea Canalului Mâneci, pentru promovarea operei brâncușiene în lume.

Ceremonia s-a desfășurat cu prilejul manifestărilor dedicate celebrării a 140 de ani de la nașterea maestrului Brâncuși, eveniment dedicat "Anului Brâncuși", având ca loc special de desfășurare, Municipiul Tg. Jiu.

Sportivul Avram Iancu a fost foarte entuziasmat de această recunoaștere oficială a meritelor lui din partea autorităților gorjene, prilej pentru care a lansat un mesaj emoționant în pagina de socializare:
edil.jpg
S.C EDIL SAL PREST S.A. PETRILA, societatea de gospodărire locală a orașului Petrila, angajează cu contract pe perioadă nedeterminată, după cum urmează:

ȘOFERI - CATEGORIA C (2 posturi)

CONDIȚII SPECIFICE ÎN VEDEREA OCUPĂRII FUNCȚIEI:
- vechime in specialitatea exercitării funcției: minim 1 an;
- atestat pentru transport marfă;

INGINER - COMPARTIMENT DE DEZVOLTARE, ACHIZIȚII, LICITAȚII ȘI DEVIZE CURENTE (1 post)

CONDIȚII SPECIFICE ÎN VEDEREA OCUPĂRII FUNCȚIEI:
- studii superioare de specialitate cu diplomă de licență;
- vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției: minim 3 ani;
ciolos-pnl-agerpres.jpg
Consiliul Național al PNL a validat miercuri, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Național prin care Dacian Cioloș este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

De asemenea, Consiliul Național a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloș.
democratie.jpg
Mi-e scârbă de democraţie
- Staţi, nu vă repeziţi, e doar la voi o tragedie -
Nu-n general
... De cea de-aici, din deal.

Iubesc democraţia
- Staţi nu vă-n veseliţi, cea ce-mi păstrează seminţia -
... Pe cea reală,
Ce n-o mai am, în ţara mea, natală.
mina-lonea.jpg
Se pregătesc destine tragice pentru orașul Petrila. Dacă încă nu se face nimic pentru a schimba această prăbușire în care se află la acest moment orașul Petrila, vom putea promova o zonă bântuită de fantome, datorită fantasmelor guvernanților post-decembriști, guvernanți vânduți occidentului.

Din ultimele știri aflăm că guvernul a adoptat un memorandum privind modificarea unui ajutor de stat acordat Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), pentru includerea în programul de închidere a două mine neviabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Lonea și Lupeni.
FB_IMG_1478075881835.jpg
Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 18.00 - "Take, Ianke și Cadâr". Vă așteptăm!

Decembrie 2015 a fost de excepție la Teatrul Dramatic "I.D. Sîrbu" din Petroșani, pe scena căruia s-a jucat, după 17 ani, piesa "Take, Ianke și Cadâr". Spectacolul s-a bucurat de un real succes, publicul aplaudând minute în șir, la final.

Piesa "Take, Ianke și Cadâr", una dintre comediile de rezistență din repertoriul internațional, s-a jucat anul trecut la Petroşani, cu casa închisă. Înainte de începerea spectacolului, la intrare, încă se mai aflau oameni care îşi doreau să vadă piesa şi au sperat că vor fi suplimentate locurile la spectacol.

Conducerea teatrului a făcut un compromis și, toți cei care au dorit să vadă piesa, au găsit, în final, un loc în sală şi, cu siguranță, că nu au regretat.
muzeul-mamei.jpg
Zilele trecute, Radio România Cultural a fost oaspetele Muzeului Mamei din Petrila, unicul muzeu din țară dedicat persoanei cele mai importante din viața noastră, a tuturor.

Și când ar fi fost cea mai potrivită zi de a vizita Muzeul Mamei, dacă nu exact atunci când radioul public românesc își aniversa ziua de naștere?
capra-neagra-pe-Jiet.jpg
Un pensionar miner și fiul său, elev în clasa a treia la o școală din Petrila, au filmat, la poalele Parângului, capre negre.

Și nu oriunde, ci chiar aproape de drumul ce duce spre Groapa Seacă, pe Cheile Jiețului.

Laurențiu Sorin Vasile și fiul său, Ionuț, sunt zilnic pe traseu, cu bicicletele și nu este prima dată când au observat astfel de exemplare, însă, acum le-au văzut chiar foarte de aproape.
alegeri_parlamentare.png
Din cele 12 formațiuni politice care au depus liste de candidați pentru alegerile parlamentare din acest an la Biroul Electoral Județean Huneodara, 11 au primit acceptul de legalitate al documentelor depuse, în timp ce listele de candidați ale Alianței Electorale ”România noastră” au fost respinse de judecători, pe motiv că dosarul nu a fost însoțit de un exemplar original și unul în copie al litelor de susținători.
2-5.jpg
"Liderul Sindicatului “Muntele” se retrage. Petre Nica a demisionat fără să-şi motiveze decizia..."

"Nica a demisionat (şi) din cauză că minerii nu mai cred în greve..."

"Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a intrat în politică la aproximativ două săptămâni după ce a renunţat la funcţia de preşedinte al Sindicatului „Muntele”..."

"Petre Nica, ex-preşedintele Sindicatului „Muntele”, a fost numit director adjunct pe probleme miniere în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, odată cu schimbarea întregii conduceri a societăţii..."
zaharie-ovidiu.jpg
Șeful Poliției Orașului Petrila, comisarul șef Ovidiu Zaharie este, începând de marți, 1 noiembrie, împuternicit la comanda Serviciului Rutier din cadrul IPJ Hunedoara.

Noul șef de la Rutieră îl înlocuiește pe comisarul șef Micu Dan care și-a încetat raporturile de serviciu cu MAI după ce s-a pensionat.
Ziua-Tuturor-Sfintilor-Luminatia.jpg
Sărbătoarea Tuturor Sfinților sau Toți Sfinții, cunoscută și ca Luminația, este o sărbătoare creștină în care sunt sărbătoriți toți sfinții, cunoscuți și necunoscuți.

Chiar dacă este sărbătoare catolică, Ziua Morților este celebrată și de preoții ortodocși care, la cererea familiilor, vin la cimitir pentru a oficia slujbe de pomenire pentru sufletul răposaților.

Oricum ar fi, Luminația este o zi deosebită, o zi de suflet pentru creștini, prilej de meditație și de rugăciune, de respect pentru cei morți.
cutremur.png
Un cutremur cu magnitudinea de 4,0 pe scara Richer a avut loc, la ora 14:00, în Vrancea, la adâncimea de 90 km, a anunţat Institutul de Fizică a Pământului.

Iniţial, INFP anunţase o magnitudine de 4,1, însă a revizuit-o la 4.0.
© 2016 INFO PETRILA. Conținutul acestui site este proprietatea Daniel Petru Bolog. Este interzisă republicarea conținutului fără menționarea explicită a sursei.
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial infopetrila.ro.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Astfel, am renunțat la proiectul domeniului .ro și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2016

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one