Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Știri Locale

dorin-hdtv.jpg
Prezent în emisiunea "Vocea Străzii", difuzată de postul de televiziune Hunedoara TV, viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean, a dezvăluit câteva proiecte care se doresc a fi implementate de către administrația petrileană, în domeniul dezvoltării turismului.

Unul dintre acestea vizează clădirile fostei mine Petrila, clădiri declarate de Ministerul Culturii ca fiind monumente istorice, acest proiect fiind foarte bine gândit astfel ca aceste monumente să fie puse în valoare.
gunoi.jpg
Autoritățile locale de la Petrila îi informează pe cetățeni cu privire la noile taxe de salubrizare instituite începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Este foarte important de precizat că aceasta nu este de fapt o taxă suplimentară ci este o nouă formă de colectare a sumelor datorate salubrizării.

În principiu, aceste sume nu vor mai fi plătite societății de gospodărire din orașul Petrila, SC EDIL SAL PREST, ci vor fi plătite prin serviciul impozite și taxe din cadrul Primăriei Orașului Petrila.
Adrian-Dolha-1-Small-720x340.jpg
La 30 de ani, Adrian Dolha îmbină utilul cu plăcutul. Face fotbal din pasiune la echipa din Liga a IV-a, Inter Petrila, dar este și angajat cu acte în regulă la SMURD Hunedoara.

Face parte din această echipă de paramedici de trei ani, timp în care a avut peste 1000 de intervenții, multe dintre acestea fiind decisive în salvarea a numeroase vieți.
12243000_10153303356617775_3943521621297435501_n.png
Unii dintre românii care muncesc peste hotare încep să se gândească la vârsta pensionării, în timp ce alții deja au ajuns la această vârstă.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să fie respectate unele condiții.
20170104_083519.png
Vremea continuă să se răcească, astfel că în cursul zilei de astăzi și mâine temperatura maximă în Valea Jiului nu va depăși +1 grad la amiază iar noaptea acestea vor scădea până la -9 grade celsius.
grindeanu-dragnea.jpg
Primele zile ale anului 2017 aduc pentru români și primele vești bune. România va avea guvern, acesta fiind deja format, urmând să treacă de Parlamentul României în cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie 2016. Vești bune vin și prin măsurile care vor fi luate încă din primele zile ale funcționării noului guvern al României.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat măsurile pe care viitorul Guvern le va lua imediat după instalarea în funcție și care vor intra în vigoare începând cu 1 februarie 2017.
plugusorul.jpg
Aho, aho, copii și frați,
Stați puțin și nu mânați,
Lângă boi v-alăturați
Și cuvântul mi-ascultați.

Mâine anul se înoiește
Plugușorul se pornește
Și începe a ura
Pe la case a colinda.
pitarai.jpg
Colindul pițarăilor este un obicei ce se practică în comunitatea momârlanilor din Valea Jiului și simbolizează sacrificiul adus divinității ca mulțumire pentru rodnicia câmpurilor și a grădinilor.

Pițarăii sunt grupuri de bărbați, copii sau adolescenți, de fapt tot satul, cu mic, cu mare, parțial îmbrăcați în port popular, care colindă sătenii cu prăjini decorate cu clopoței, năframe colorate, ciucuri de lână și coronițe de flori.

Localitatea Jieț este una în care colindul pițarăilor se păstrează nealterat de sute de ani, la fel ca versurile care însoțesc “învârtita jienească”, acesta fiind un obicei ce datează de pe vremea dacilor!
ninsoare.jpg
ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 20.00 - 29 decembrie, ora 10.00;
Fenomene vizate: ninsori viscolite în zonele de munte;
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
8ani.jpg
Iacătă am ajuns la o frumoasă vârstă, 8 ani! Mulți sau puțini, trebuie să mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect, dumneavoastră, cititorului.

În acești ani am încercat să promovez frumosul cotidian din Valea Jiului, în special din comunitatea a cărui nume o poartă acest proiect media, Petrila. Câteodată am excelat, câteodată am eșuat, dar așa am învățat să merg mai departe.
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one