"Copilăria mea a fost sublim-infinitul timp al fericirii din istoria mea" - I.D. Sîrbu (Petrila 1919 - 1989)

Website media de Știri

.
.

Radio Tradițional Petrila - Asculți muzica de acasă!

info-nou-petrila.jpg
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși prietenilor articolele care v-au plăcut!
drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif
Ⓒ - "Copyright - Info Petrila"
donatebutton-paypal-home.png
kapitaltv.jpg

Vremea ACUM

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg

Rezultate LOTO

Statistici vizite

Mulțumim!

Știri Locale

rapsodia-munților.jpg
Cristina Cristescu - Avântul Liber

Interpreta Adelina Tomulescu, din Rovinari, este unul dintre tinerii gorjeni care pot fi dați ca exemplu: talentată, muncitoare, frumoasă și apreciată de public.

Adolescenta a câștigat numeroase premii la concursuri și festivaluri din mai multe zone ale țării, ultima reușită fiind câștigarea Trofeului Festivalului „Rapsodia Munților” de la Hunedoara.
toamna-spectacol.jpg
Toamnă, cântec și culoare!
Astăzi, miercuri, 16 noiembrie, de la ora 14.30, pe scena Casei de Cultură din Petrila sunteți invitați la un spectacol fascinant oferit de tinerii elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5.

Evenimentul este organizat de Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, cu sprijinul Primăriei Orașului Petrila și Casa de Cultură Ladislau Schmidt Petrila.
google-facebook.jpg
Google și Facebook au luat măsuri de ultim moment în privința site-urilor care publică conținut mincinos pe internet.

Totul a plecat în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din Statele Unite, vot în care Donald Trump a fost ales noul președinte al Statelor Unite, atunci când mai mulți americani au acuzat marile tehnologii online că au influențat lucrurile și au distorsionat realitatea.
petrila-15ani.jpg
Istoria neagră a mineritului, o istorie scrisă cu sângele ortatcilor. 13 mineri şi salvatori comemorați la opt ani de la tragedia care a îndoliat o întreagă comunitate.

Două explozii consecutive produse în subteranul minei Petrila în 15 noiembrie 2008 i-au secerat pe cei care au intrat în ultimul lor şut, dar şi pe salvatorii care s-au dus după ei să îi salveze.

Aţi 15 au fost grav răniţi şi o lume întreagă s-a rugat pentru viaţa lor.
pnl.jpg
Parlamentul este o instituţie fundamentală a unei democraţii. Din păcate, încrederea românilor în Parlament se situează de mulţi ani la un nivel foarte scăzut. Vinovaţii pentru această situaţie nu sunt alţii decât politicienii, actuali sau foşti parlamentari, care s-au perindat de-a lungul timpului în această instituţie.
psd.jpg
România se află azi la o răscruce de drumuri. Această răscruce de drumuri înseamnă că noi toți avem de ales între transformarea țării noastre într-o colonie a marilor puteri, controlată de corporații și redusă la tăcere, și o Românie a tuturor românilor, o Românie fără nedreptate, fără minciună și fără aranjamente făcute în culise!
PMP-Lupta-pentru-Romania.jpg
(PE) - Votul este instrumentul democraţiei. De aceea orice scrutin trebuie să aibă la baza cunoaşterea şi responsabilitatea!
jurca-la-guvern.jpg
Tiberiu Vințan - Ziarul Exclusiv

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a fost prezent astăzi la București unde a avut o serie de întrevederi cu reprezentanții mai multor ministere, întâlnire mediată de consilierul de stat Ionel Dancă, de la Cancelaria Primului Ministru al Guvernului.

Potrivit primarului Jurca, întâlnirea de astăzi a consemnat importanți pași înainte în derularea unor proiecte semnificative pentru viitorul comunității locale petrilene.
147735_1.jpg
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că a fost redeschis DN7A, Voineasa - Obârșia Lotrului - Jieț (între kilometri 40 și 91+200 de metri).

Pe acest sector de drum anvelopele de iarnă sunt obligatorii deoarece se circulă în condiții de iarnă.
Casa-Memoriala-Ion-D.-Sirbu.jpg
Monika BACIU - Avântul Liber

Edilii din Petrila au în vedere restaurarea unei clădiri care reprezintă un simbol. Casa Memorială I.D. Sîrbu ar putea fi modernizată cu bani europeni.

Autoritățile locale de la Petrila vor să aducă un plus la valoare casei memoriale I.D. Sîrbu. În acest sens au fost scoase la licitație serviciile de întocmire documentație faza DALI casa Memoriala I.D. Sarbu.
inter-nou.jpg
Inter Petrila a învins selecționata Lupeniului, într-o partidă foarte frumoasă, contând pentru etapa cu numărul 11, meciul a fost foarte bine ținut în frâu de arbitrul Daniel Thirt, care nu a iertat absolut nicio abatere de la limita sportivității.

Atmosferă de sărbătoare pe Stadionul Parângul din Lonea de la care nu au lipsit nici oficialitățile orașului, însemnând că sportul este foarte important pentru comunitatea petrileană și acesta face parte din preocupările edililor de la Petrila.

Info Petrila a încercat să surprindă oficialii orașului exact în momentele de emoție ale finalului fericit al partidei.
targ-feeric1.jpg
Sărbătorile de iarnă se apropie iar autoritățile locale din Petrila s-au gândit că ar fi frumos ca orașul să arate la fel cum este și spiritul acestora, luminos, curat și plin de bucurie.

În acest sens, promit petrilenilor că începând din acest sezon de iarnă, localitatea va deveni una desprinsă din cărțile de povești.

Consiliul Local Petrila a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei de lei pentru ornamentele festive de sărbători, iar edilii promit că anul acesta, iluminatul festiv va fi unul spectaculos în localitate.
INTER-HERCULES.jpg
Sâmbătă, 12.11.2016, ultima etapă din turul campionatului județean de fotbal, Hunedoara.
Derby-ul Văii Jiului pe Stadionul Parângul Lonea:
CS Inter Petrila - Hercules Lupeni.
147863175546500.jpg
Cinci ani de apariții în presa scrisă locală, cu bune și cu rele, un jurnalism obiectiv și de calitate pentru Valea Jiului.

"La Mulți Ani" Cronica Văii Jiului, la cât mai multe apariții, la fel de verticali și onești.
afis-doda.jpg
Asociația Culturală "Rapsodia Munților" Petrila organizează sâmbătă, 12 noiembrie 2016, Festivalul-concurs național de folclor "Rapsodia Munților", pe scena Casei de Cultură "Ladislau Schmidt" din Petrila, începând cu ora 11.00.

Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul este organizat de apreciata familie de dascăli petrileni, Ana și Iulian Doda, promotori ai folclorului și tradițiilor cultivate în rândul tinerei generații.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu – Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila (primar Vasile Jurca), consilierul județean Doinița Maria Bălănesc; Asociația "Rosa Multiflora", președinte Costel Avram; Asociația Culturală "Lirica", președinte Tiberiu Coconeț.
20161108_104159.png
Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani a pregătit spectatorilor din Valea Jiului un weekend deosebit.

Astfel, sâmbătă 12 noiembrie, începând cu ora 18, este programat spectacolul cu publicul pe scenă "Aniversarea", pentru care va trebui să vă grăbiți, fiind locuri limitate.

Duminica 13 noiembrie, începând cu ora 12, cei mici sunt așteptați la spectacolul "Mica Sirena".
sfantul-mihail si gavriil.jpg
În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor crești celor fără de trupuri. Lumea îngerească a fost creată de Dumnezeu din nimic, nu din ceva preexistent şi nici din ființa Sa.

Referatul biblic despre creație nu vorbește în mod precis despre crearea îngerilor. Sfinții Părinți afirmă că la creație nu se vorbește explicit despre îngeri din două motive: evreii, înclinați spre idolatrie, ar fi căzut ușor în rătăcirea idolatra a popoarelor vecine și că în cartea Facerii se urmărește numai înfățișarea începutului lumii văzute.
ploi_3.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare și o atenționare meteorologică cod galben pentru 13 județe, între care și județul Hunedoara.

Informarea meteorologică vizează intervalul de valabilitate: 07 noiembrie, ora 22:00 - 08 noiembrie, ora 20:00.

În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55 - 60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70 - 80 km/h.
france2.jpg
La finalul acestei săptămâni, rod al unei frumoase tradiții demarate de Asociația ”Les Amis de la France” și Clubul Copiilor din Petrila a avut loc un nou vernisaj de artă plastică sub genericul ”Contur 2016 – in memoriam Ionel Zmău”.

Potrivit prof. Radu Chința, directorul Clubușlui Copiilor și Elevilor din Petrila, în cadrul acestei expoziții de artă au fost prezentate unui numeros public prezent, sâmbătă, 5 noiembrie, la vernisaul de la Clubul Copiilor din Petrila, lucrările realizate de un număr de 22 de copii care au participat anul acesta la tabăra de creație artistică din această vară.
carambol5.jpg
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a activat planul roșu în urma accidentului care a avut loc pe autostrada A2, la km 67, în apropierea localității Lehliu. Accidentul este unul extrem de grav, cei prezenți la fața locului afirmând că este un adevărat carnagiu.

La fața locului au fost chemați pompierii din Călărași și cei din București. La această oră intervin cel puțin 4 autoutilitare de descarcerare, una din Călărași și trei din București.

Din primele informații, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte 60 au fost rănite, potrivit realitatea.net.
© 2016 INFO PETRILA. Conținutul acestui site este proprietatea Daniel Petru Bolog. Este interzisă republicarea conținutului fără menționarea explicită a sursei.
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial infopetrila.ro.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Astfel, am renunțat la proiectul domeniului .ro și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2016

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one