"Copilăria mea a fost sublim-infinitul timp al fericirii din istoria mea" - I.D. Sîrbu (Petrila 1919 - 1989)

Website media de Știri

.
.

Radio Tradițional Petrila - Asculți muzica de acasă!

info-nou-petrila.jpg
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși prietenilor articolele care v-au plăcut!
drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif
Ⓒ - "Copyright - Info Petrila"
donatebutton-paypal-home.png
kapitaltv.jpg

Vremea ACUM

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg

Rezultate LOTO

Statistici vizite

Mulțumim!

Știri Locale

1decembrie.jpg
Dragi petrileni,

Ziua Naţională a României, sărbătorită la data de 1 decembrie, este pentru noi, în primul rând, un prilej de a marca importanța unirii de la 1918 care a adus laolaltă toţi românii.

Acum, la 1 decembrie 2016, este momentul când rememorăm şi cinstim pe cei care, de-a lungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale.

Ziua Naţională ne face să reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm, iar exemplul înaintașilor noștri ne demonstrează că le vom putea depăși numai împreună.
1decembrie-petrila.jpg
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila vă invită pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, la manifestările cultural - artistice dedicate tuturor celor care simt românește.

Haideți să sărbătorim împreună de Ziua Națională a României, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt din Petrila, începând cu orele 10,30.
iluminat-petrosani.jpg
Petroșaniul a îmbrăcat straie de sărbătoare. Sutele de beculețe din parc și de pe străzile orașului au fost aprinse într-o atmosferă sonoră specifică sărbătorilor de iarnă.

Ghirlandele luminoase au acoperit fântâna arteziană din centrul parcului și s-au împletit de jur împrejurul bradului.

Ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental a fost făcută de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi împreună cu zeci de micuți care, însoțiți de părinții sau bunicii lor, au fost captivați de toate beculețele care au fost aprinse.
heljiu.jpg
Marius Heljiu, lector universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii Petroşani, candidează pentru un prim mandat de parlamentar, din partea Partidului Social Democrat. Marius Heljiu candidează la Senatul României, pe locul al treilea.

Fiind cadru universitar, Marius Heljiu cunoaşte îndeaproape neajunsurile din sistemul educaţional, însă în acelaşi timp vrea să schimbe lucrurile în Valea Jiului din postura de viitor parlamentar.
pnl-hd.jpg
Ne punem la dispoziția dumneavoastră întreaga experiență și putere de muncă. Doar așa, județul Hunedoara va fi bine reprezentat în PARLAMENTUL ROMĂNIEI.

Sa reclădim ÎMPREUNĂ județul Hunedoara! Mulți spun că PNL are cea mai bună echipă de parlamentari hunedoreni. Noi spunem doar că suntem o echipă care va munci în Parlamentul României pentru hunedoreni. Avem proiecte și soluții pentru a dezvolta toate regiunile Hunedoarei!
mosulet.jpg
Ți-ai dorit ceva deosebit pentru Crăciun și Anul Nou?

Fie că dorești să împodobești bradul de Crăciun, sau să decorezi casa pentru sărbătorile de iarnă care se apropie, doi antreprenori din Petrila, Adi și Meli Călugăru, îți vin în ajutor cu frumoase lumânări decorative, sculptate și pictate manual, special pentru aceste evenimente deosebite pe care să le petreceți cu bucurie în familie.

Produsele sunt lucrate cu drag de cei doi tineri antrepenori, astfel încât vor reda cu siguranță o atmosferă plăcută, încărcată de bucurie și liniște sufletească.
zbor-teatru.jpg
„Zbor desupra unui cuib de cuci”, premieră la Petroșani.

Un salon cu nebuni, ori poate doar bolnavi, sora șefă, ajutoarele ei, metodele de tratare și viața în astfel de condiții vor fi fidel redate în piesa a cărei premieră are loc sâmbătă, pe scena de la Petroșani.

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” aduce povestea unor bărbați ținuți într-un salon de boli mintale, iar printre ei ajunge personajul central McMurphy.

Povestea clasică vine să vorbească despre probleme mereu actuale, iar McMurphy reușește să fure zâmbete, hohote de râs și chiar lacrimi, însă, actorul Radu Tudosie spune că a fost o provocare să îl interpreteze, dar și o plăcere să se lase în voia unui personaj excentric.
1.jpg
Ajutaţi şi de sportivi sau de voluntari din afara Văii Jiului, iniţiatorii acţiunii Refugiul Agățat, sportivii de la San Montan Petrila, s-au arătat mulţumiţi de felul în care s-au derulat etapele acesteia și de rezultatul la care s-a ajuns până acum.

S-au primit donaţii în bani, lemn sau chiar geamuri termopan, astfel că totul a început să prindă un contur mult mai amplu.
nicu-nimitan.jpg
Că la Petrila se nasc artiști, se naște cultură, acest lucru nu mai este o noutate, nici pentru Valea Jiului, nici pentru un neam și o lume întreagă.

De data aceasta ne atrage atenția un eveniment deosebit care se va petrece în foaierul Teatrului Dramatic "I. D. Sîrbu" din Petroșani, duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 18,00.

Lansarea primului volum de poezii al tânărului poet petrilean, Nicu Nimițan. Poezia s-a născut pentru a fi citită. Fii tu cititorul! Așadar, vă invităm cu drag să fiți martorii poeziei petrilene!
alegeri_parlamentare-2016.png
Un număr de 11 formaţiuni politice, partide şi alianţe politice, se regăsesc pe listele validate de Biroul Electoral de Circumscripţie 22 Hunedoara, pentru Camera Deputaţilor şi Senat, intrând în cursa electorală în judeţul Hunedoara.

Candidaţii celor 11 formaţiuni se vor regăsi pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016.
protest-poliție4.jpg
Polițiștii de la Poliția Locală protestează în fața Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare.

Ioan Șușman, președintele Sindicatului "Pro Lex" din cadrul Poliției Locale a Orașului Petrila, a declarat că la protest sunt prezenți un număr de șase polițiști locali din Petrila, la acesta alâturându-se întregul colectiv însă au fost asigurate minimul de condiții pentru desfășurarea activității pe raza orașului.
TransylvaniaPhysical.jpg
Istoria zbuciumată a românilor transilvăneni ne aduce în prim plan două personalități cu același nume, Iancu, un nume sfânt pentru istoria românilor. Avram Iancu, revoluționar pașoptist în Transilvania și Iancu de Hunedoara, apărătorul creștinismului în Europa.

Cartea neamului nostru, de multe ori, s-a scris cu litere de sânge. La vremuri de răscruce, românii au luptat până la jertfa supremă, și-au apărat glia strămoșească pe care au sfințit-o cu scump sângele lor.

Două personalități transilvănene, timpuri diferite, având ca scop aceleași idealuri, luptând împotriva cotropitorilor.
muzeu1.jpg
Sediul muzeului, de pe Strada Nicolae Balcescu nr. 2, este într-o clădire construită în 1920, declarată monument istoric (HD-II-m-B-03409), sub denumirea "Primul sediu al S.A.R. Petroșani, azi Muzeul Mineritului".

Binecunoscutul Muzeu al mineritului din Petroșani a fost înființat în baza Deciziei Sfatului Popular al Regiunii Hunedoara cu nr. 750 din 4 august 1961.
miruna-cigmăian.jpg
Am intrat în Postul Crăciunului, e vremea colindelor.

Din inima Văii Jiului, Miruna Cigmăian vă colindă gazde bune, pentru a vă bucura de sărbătorile creștine de iarnă, așa cum sunt tradițiile momârlanilor, din moși strămoși.

Ce poate fi mai minunat decât să asculți colinde, așa cum ne sunt tradițiile, iar dacă acestea vin din inima unui copil talentat, așa cum este Miruna Cigmăian, reprezentanta Ansamblului Folcloric Junii Petrileni, atunci uiți de toate grijile și încerci să fi mai bun.
revolutia_romana.jpg
În documentarul "Piepturi goale și buzunare pline" Cornel Mihalache reia subiectul decembrie 89, considerând că a fost vorba de o crimă de stat. "Adevărul despre revoluţie, mult căutat de 23 de ani, ascunde, de fapt, această crimă de stat", afirmă Cornel Mihalache, realizatorul documentarului.
lumanare1.jpg
Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prăznuită pe 21 noiembrie. Această sărbătoare este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia.

Intrarea în Templul din Ierusalim a Maicii Domnului s-a întâmplat într-o zi de 21 noiembrie, pe când Maria avea doar trei ani, iar părinții împlineau făgăduința ca, atunci când vor fi părinți, vor închina copilul lui Dumnezeu.

Pentru ca bucuria sărbătorii Intrarea Maicii Domnului în Biserica să nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca pe 21 noiembrie să fie dezlegare la pește.
biserica_sfantului_mormant_ierusalim_24a2cbd640-590x393.jpg
Mormântul în care a fost pus trupul Mântuitorului după crucificare este deschis, pentru prima oară, după secole, de specialiști în conservare, scrie The Guardian.

Lespedea de marmură ce acoperă mormântul săpat în piatra din Biserica Sfântului Mormânt din Orașul Vechi din Ierusalim a fost ridicată ca parte a unei restaurări de 4 milioane de dolari a celui mai sfânt monument al creștinătății, potrivit unui articol din Național Geographic.
Romania-e-frumoasa.jpg
Români! Arătați lumii că suntem normali, suntem o țară care depășește cu mult așteptările celor care ne tratează ca pe o lume de la marginea Pământului – România, așa cum n-ați mai văzut-o niciodată!

România nu este o țară de cerșetori, așa cum spun francezii. Nu este o țară de invadatori, așa cum spun englezii. Nu este o țară de căpșunari, așa cum spun spaniolii. Nu este o țară de criminali, așa cum spun italienii.
valea-jiului-2.0.png
Cine ești TU și pe cine reprezinți, de mă acuzi pe mine că sunt... ROMÂN?

Credit video: Facebook Gandeste Romania
(inspirat de textul lui Dan MV Chitic)

Post-procesare: Info Petrila (D.B)
avramiancu.jpg
Avram Iancu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren.

Îl cheamă Avram Iancu, iar asemănarea cu numele conducătorului Ţării Moţilor nu este deloc întâmplătoare. Bibliotecarul înotător luptă de când se ştie pentru a-şi ajuta semenii.

Este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren. Izbânda lui a fost dedicată campaniei de strângere de fonduri pentru opera lui Brâncuşi, Cuminţenia Pământului. Cu toate că familia lui are nevoie de mare ajutor, bărbatul luptă mai mult pentru semenii lui, decât pentru câştigul personal.
© 2016 INFO PETRILA. Conținutul acestui site este proprietatea Daniel Petru Bolog. Este interzisă republicarea conținutului fără menționarea explicită a sursei.
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial infopetrila.ro.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Astfel, am renunțat la proiectul domeniului .ro și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2016

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one