Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Știri Locale

premii3.jpg
Este știut deja faptul că fotbalul a făcut istorie. Și încă ce istorie!

Istoria însă, marcată printr-un eveniment sportiv, mai exact prin fotbal, a devenit un eveniment inedit și acest fapt împlinindu-se cu cea mai mare seriozitate la Petrila, prin străduința unor oameni minunați, oameni legați de activitățile susținute de Centrul de Îngrijire și Asistență aflat în Colonia Brătianu din Petrila (Lonea).

În articolul care urmează descoperim artizanii Unirii de la 2017.
1.jpg
Ziua de 24 ianuarie 2017 a consemnat un moment inedit pentru învățământul petrilean.

Prezența unui profesor petrilean la evenimentul "Întreabă un astronaut", desfășurat la Timișoara, un duplex formidabil în care și-au dat întâlnire virtuală profesori din școlile din România, Portugalia și Irlanda cu astronautul Thomas Pesquet, aflat pe Stația Spațială Internațională (ISS), marcând ineditul prin faptul că prof. Nicoleta Cîndea de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși a fost unul dintre profesorii români selectați pentru a-i adresa o întrebare astronautului.
apa.jpg
S.C Apa Serv Valea Jiului S.A Petroşani anunţă restricţii în furnizarea apei potabile pentru miercuri, 25 ianuarie 2017, în oraşul Petrila, între orele 09:00 - 15:00.

Zona afectată: cartier Traian Vuia;
Motivul restricţiei: eliminare pierdere pe str. Traian Vuia la nr.21.

S.C Apa Serv Valea Jiului S.A Petroşani îşi cere scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumeşte pentru înțelegere.
luna-marte-venus-ian2017.png
Poate v-ați pus întrebarea, urmărind cerul senin al nopților de ianuarie, ce astru ceresc strălucește atât de puternic în această perioadă înspre apus.

Pe cerul de seară se află trei planete dar se văd numai două. Prima care se vede este Venus, cel mai strălucitor obiect de pe cerul lunii ianuarie (atunci când Luna și Soarele nu au răsărit), așa cum se poate vedea în imaginea preluată de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Este deajuns să priviți înspre apus, oricând între orele 17 și 20, și o veți vedea pe Venus ca pe un astru foarte strălucitor, care nu pâlpâie.
alexandru-ioan-cuza.jpg
Unirea Principatelor Române din ziua de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în Moldova și în Țara Românească, reprezintă primul pas pe calea constituirii statului național unitar român, un eveniment istoric deosebit de important pentru toți românii.

Procesul unirii celor două provincii românești începuse încă din perioada Revoluției de la 1848, când se realizase unirea vamală între Țara Românească și Moldova.
vls.jpg
Nu contează dacă e ger sau caniculă, ci doar încotro îl va purta pașii sau bicicleta, în speranța că munca lui, pe care o face cu atâta pasiune și dragoste, va impresiona o lume dedicată din ce în ce mai mult virtualului.

Povestea omului, cel care și-a petrecut o jumătate de viață în întunericul subteranului, începe pe bună dreptate pentru a doua oară atunci când și-a propus să descopere lumea la suprafață, privind totul prin obiectivul camerei fotografice, imortalizând o lume care ar rămâne nedescoperită, una fascinantă, care ne face să reconsiderăm locurile în care trăim.
internacional.jpg
Societatea românească parcurge o criză a valorilor și un sentiment de dezorientare, dominantă la nivelul tinerei generații.

De multe ori, dialogul între generații este mai puțin eficient decât acela realizat de colegii de generație.
thomas-pesquet.jpg
Profesorii și elevii români din învățământul pre-universitar sunt invitați să participe la o întâlnire virtuală cu astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA), Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Thomas va intra în legătură video directă cu participanții și va oferi răspunsuri la întrebările adresate de profesori și selectate anterior de organizatori.
festival-china3.jpg
Universitatea Petroșani, Universitatea de limbi Beijing și Institutul Confucius organizează:
FESTIVALUL PRIMĂVERII CHINEZEȘTI ÎN ROMÂNIA.

Evenimentul va avea loc la Teatrul I. D. Sârbu din Petroșani, joi 19.01.2017, începând cu ora 15,30.

Susținut de: Clubul Copiilor și Elevilor Petrila, Clubul Copiilor și Elevilor Petroșani, Casa de Cultură a Studenților Petroșani, Ansamblul Bujorii Muntelui, Ansamblul Junii Petrileni.

INTRAREA LIBERĂ
Eminescu.jpg
Data de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă ziua în care s-a născut ”Luceafărul poeziei romăneşti”.

În toate mediile de învățământ de pe raza orașului Petrila această zi a fost marcată așa cum se cuvine, fiind organizate diferite acțiuni cultural-educative, desigur nelipsind izvorul inspirației pe care Eminescu l-a lăsat spre nemurire.

O astfel de manifestare cultural-educativă s-a întâmplat și la Școala 6 din Petrila, unde elevii și profesorii de la clasele primare au marcat acest eveniment măreț în cadrul Centrului de Documentare și Informare.
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one