"Copilăria mea a fost sublim-infinitul timp al fericirii din istoria mea" - I.D. Sîrbu (Petrila 1919 - 1989)

Website media de Știri

.
.

Radio Tradițional Petrila - Asculți muzica de acasă!

info-nou-petrila.jpg
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși prietenilor articolele care v-au plăcut!
drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif
Ⓒ - "Copyright - Info Petrila"
donatebutton-paypal-home.png
kapitaltv.jpg

Vremea ACUM

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg

Rezultate LOTO

Statistici vizite

Mulțumim!

Știri Locale

ciclo-mosii.jpg
Și anul acesta, San Montan pedalează duminică, 18 Decembrie 2016, cu începere de la ora 11:00, în evenimentul "De Crăciun, fii mai bun".

Evenimentul în sine a devenit un obicei al Asociației "San Montan", ciclo-moșii sau Moșii Crăciun pe bicicletă fiind văzuți în toată Valea Jiului și în anii anteriori, în apropierea sărbătorii "Nașterea Mântuitorului", scopul sportivilor fiind acela de a încerca să aducă puțină bucurie celor care poate nu reușesc să o găsească, așa cum majoritatea dintre noi ne-o dorim în preajma acestor minunate sărbători de iarnă.
scena3.jpg
V-ați întrebat, probabil, de ce nu mai vedeți în "Parcul Copiilor" scena Nașterii Mântuitorului Isus Hristos, la fel ca și în ceilalți ani trecuți.

Anul acesta, edilii de la Petrila au hotărât ca scena care reprezintă Nașterea Mântuitorului să fie amplasată în parcul nou, cel de lângă Școala "I.D. Sârbu".

Inițiativa este lăudabilă, având în vedere că amplasarea dioramei "Nașterea Domnului" s-a dorit a fi creeată într-o atmosferă cât mai liniștită și cât mai caldă, iar acest loc este cât se poate de binevenit.
Sinterklaas_portrait.jpg
Moş Nicolae e o personificare populară a timpului îmbătrânit.

El a preluat din calendarul creştin numele şi data de celebrare a Sfântului Nicolae, care a fost un personaj real (episcop de Myra), apărător al credinţei în Iisus, a fost recunoscut ca sfânt începând din secolul al XVI-lea.

Deci, Moş Nicolae a existat ca trup şi suflet, acum el există ca spirit, fiindcă întruchipează bunătatea, credinţa şi generozitatea.
1 (11).jpg
În seara când copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae, cu ghetuțele pregătite pentru daruri, autoritățile locale de la Petrila au ales să dea startul iluminatului festiv, pentru a le face așteptarea mult mai ușoară.

Astfel, sute de copii însoțiți de părinți sau bunici, au așteptat cu nerăbdare numărătoarea inversă care pornea miile de beculețe care au împodobit orașul și Parcul Copiilor, în mod special, amenajat de această dată ca în poveștile spuse la gura sobei de bunicii și părinții copiilor.
lampas.jpg
"Deasupra noastră n-avem cer...", este unul unul din versurile imnului minerilor, vers ce exprimă un adevăr trist al vieţii acestor oameni ce trudesc în adâncurile pământului, realitate ce i-a făcut pe mulţi dintre ei duri ca şi roca adâncurilor.

A scrie, astăzi despre mineri este o dovadă de curaj şi totodată de respect pentru adevăratul caracter al acestor oameni, cunoscându-se modul sub care sunt priviţi mai nou.

“Breasla lor, a minerilor, este o societate mai aparte, minerii fiind oameni cu un real simţ al dreptăţii şi cu o opinie puternică, dar care se simte numai în breasla lor” pe care “nerespectarea clauzelor, a înţelegerilor i-a făcut neiertători cu sperjurii, iar calitatea de luptători împotriva acestora se datorează faptului că:”lucrează zilnic în parteneriat cu moartea şi o aceptă”.*
edil.jpg
ANUNȚ DE ANGAJARE

S.C. EDIL SAL PREST S.A. PETRILA angajează pe perioadă nedeterminată, după cum urmează:

Șoferi - categoria C, 2 posturi disponibile.

CONDIȚII SPECIFICE ÎN VEDEREA OCUPĂRII FUNCȚIEI:

- vechime în specialitatea exercitării funcției: minim 1 an;
- atestat transport marfă;

Relații suplimentare se pot obține la sediul S.C. EDIL SAL PREST S.A. PETRILA, din strada Privighetorilor, nr. 5, Județul Hunedoara, telefon 0254 550 318.
15267602_10207856126378215_5637964338184058310_n.jpg
Orașul Petrila, ca de altfel toată Valea Jiului, a fost lovit la sfârșitul acestei săptămâni de fenomene atmosferice care au necesitat acțiuni dificile pentru a putea fi atenuate.

Fenomenele extreme care s-au petrecut în ziua de vineri, 2 decembrie, pe parcursul întregii zile, au scos utilajele de deszăpezire încă de la primele ore ale dimineții, reușind să facă față totuși situației, însemnând căderi masive de zăpadă urmate de topire și apoi îngheț.
icoana-sf-varvara-schit.jpg
Dacă până în anii 89, datorită orânduirii comuniste, minerii nu își puteau sărbătorii așa cum se cuvine sfânta ocrotitoare la 4 decembrie, atunci când la aceeași dată a anului 306, potrivit legendei, Sfânta Varvara este ucisă de propriul tată care îî interzicea cu desăvârșire credința în Sfânta Treime și în Hristos, după revoluția din decembrie 89, minerii și-au așezat la loc de cinste martira și ocrotitoarea lor.

Tot potrivit legendei, Sfânta Varvara, dupǎ ce a fugit de tatǎl ei, s-a refugiat la minerii unei mine de argint din Laurium în Grecia. Ea a fost totuşi prinsǎ când ieşea din puţ şi a fost decapitatǎ de tatǎl ei. Fiindcǎ tot timpul cât a stat ascunsǎ printre mineri Sfânta Varvara i-a apǎrat pe aceştia de accidente prin rugǎciunile sale, minerii din Laurium au ales-o patroana lor. Nu a durat mult pânǎ când Sfânta Varvara a devenit patroana tuturor minerilor.
pensionari-gratuitati.jpg
Deconturile la energie electrică și termoficare pentru pensionarii mineri beneficiari de gratuități vor fi făcute începând cu data de 8 decembrie și până în 22 decembrie 2016.

Potrivit directorului SNÎMVJ, Aurel Anghel, aceste gratuități precum și plățile compensatorii pentru disponibilizați vor putea fi accesate începând cu data de 8 decembrie, în baza unui grafic alfabetic de eșalonare astfel încât, până în data de 22 decembrie toți pensionarii care au depus facturile să își primească gratuitățile.
cod galben.png
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică, COD GALBEN, pentru toată țara, în intervalul 2 decembrie ora 8,00 - 3 decembrie ora 2,00.

Fenomenele prognozate pentru această perioadă sunt: intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.
15192802_10207840058936539_1782677152125918829_n.jpg
Petrila în zi de sărbătoare, 1 Decembrie 1918 - 1 Decembrie 2016. La 98 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, petrilenii s-au adunat în fața Casei de Cultură Ladislau Schmidt și au cinstit memoria înaintașilor noștri luptători pentru unitate națională.

Audiența destul de numeroasă, în ciuda frigului, a fost recompensată așa cum se cuvine. După un tedeum oficiat de un sobor de preoți din orașul Petrila, în cinstea eroilor căzuți la datorie pentru unitatea și spiritualitatea națională, a urmat discursul primarului Vasile Jurca, o paradă în pas de defilare oferită de poliția locală și pompierii orașului Petrila, în ritmuri ostășești cântate de fanfara orașului Petrila.

Artiștii populari au susținut atmosfera de sărbătoare, oferind audienței melodii specifice acestui eveniment de suflet al românilor, dar și colinde tradiționale.

La final, toți cei prezenți, s-au bucurat de o porție de fasole cu cârnați, vin fiert sau ceai.
1decembrie.jpg
Astăzi pentru România, pentru poporul român, pentru petrileni, este o zi foarte însemnată, este ziua în care, în urmă cu 98 de ani, la Alba Iulia se înfăptuia Marea Unire.

Cu această ocazie, în calitate de consilier local, în numele grupului de consilieri locali ai PNL, aș vrea să transmit cele mai sincere urări de bine, sănătate în primul rând, tuturor românilor, tuturor petrilenilor și, fie ca bunul Dumnezeu să aibă grijă de fiecare, să fim uniți, să ne găsească uniți la 100 de ani de la Marea Unire.

Trăiască România! Trăiască petrilenii și Petrila! La mulți ani!

Ilie Păducel - Președintele Organizației PNL Petrila
d.m-balanesc.jpg
Să ne simţim mândri cu Eminescu, Creangă, Bacovia şi Minulescu, fiindcă ei ne descriu sufletul sensibil. Tonitza, Grigorescu şi Luchian au înfăţişat în tablourile lor frumuseţea locurilor noastre.

Să zburăm în gânduri cu Vuia şi Coandă.

Credeţi că lor le-a fost uşor?

Din neajunsuri pleacă voinţa şi îndârjirea românului. Şi ce dacă azi îţi este greu, fă tu ca „mâine“ să fie altfel, cum doar tu ştii.
1decembrie.jpg
Ziua Națională a României este prilej de mare sărbătoare și bucurie pentru toți românii.

De când se știe, românul trăiește cu credință în suflet, cu respect față de patrie și neam, privind încrezător spre un viitor în care domnește bunăstarea, unitatea și înțelegerea.

Fie ca și anul acesta, 1 Decembrie să vă găsească sănătoși, bucuroși, uniți și plini de optimism.

La mulți ani, România! La mulți ani, prieteni! La mulți ani, români de pretutindeni!

Costel Avram
1decembrie.jpg
Noi, Moldova și România, suntem unul și același popor, vorbim una și aceeași limbă, avem unele și aceleași obiceiuri, unele și aceleași tradiții, avem unii și aceeași clasici, poeți, scriitori.

Așa că noi toți, fie moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului, ori munteni, maramureșeni, olteni, ardeleni, bucovineni, sau bănățeni, cu toții suntem ROMÂNI.

La mulți ani, România! La mulți ani, români! Oriunde vă veți afla...

Info Petrila
1decembrie.jpg
Cel mai mare Drapel a fost arborat la Petroșani și nici pe instituțiile publice nu este unul la fel de lung și impunător.

Cel care l-a pus, l-a și confecționat, împreuna cu familia și vecinii săi care au fost de-a dreptul uimiți și, totodată, plăcut impresionați de gestul omului.

Marius Darabană este electrician la mina Livezeni și a vrut să arate că este român, iar de Ziua Națională a arborat un Drapel lung de 10 m, care a îmbrăcat toate cele 4 etaje ale blocului său.
Sfantul-Andrei (1).jpg
Sf. Apostol Andrei a fost din Betsaida, orășel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, și fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos.

Înainte de a fi Apostol al Domnului, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul.

Dar, dacă a auzit, a doua zi după Botezul lui Iisus în Iordan, pe dascălul său Ioan, arătând cu degetul către Iisus și zicând: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii" (Ioan, 1, 29), Sfântul Andrei, lăsându-l pe Ioan, a urmat după Hristos, zicând fratelui său Petru: "Am găsit pe Mesia, care se tâlcuiește Hristos" (Ioan, 1, 41).

Și astfel, l-a tras și pe Petru spre dragostea lui Hristos. Drept aceea, Sfântului Andrei i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului.
teatrul.jpg
Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani va marca sărbătoarea Zilei Naționale a României prin găzduirea unui maraton cultural de excepție, care se va derula zilnic, în perioada 30 noimebrie – 4 decembrie.

Programul Festivalului de Teatru ”La multi ani România!” este o inițiativă a directorului Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” Petroșani, Nicoleta Lucreția Bolcă, susținută de Consiliul Județean Hunedoara și Primãria Municipului Petroșani.
Permis pentru viitor.jpg
29 noiembrie 2016, TÂRGU JIU - MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a doua ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”, prin care sunt acoperite costurile obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) pentru 35 de tineri.

Beneficiarii vor fi din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere poate facilita obținerea unui loc de muncă sau menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu.
1decembrie.jpg
Cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, doresc din tot sufletul, tuturor petrilenilor multă sănătate, înțelegere și iubire.

Să nu uităm niciodată istoria acestei țări, eroii acestei țări. Să nu uităm de tradițiile noastre și frumoasele calități ale neamului nostru, bunătate și dragoste.
© 2016 INFO PETRILA. Conținutul acestui site este proprietatea Daniel Petru Bolog. Este interzisă republicarea conținutului fără menționarea explicită a sursei.
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial infopetrila.ro.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Astfel, am renunțat la proiectul domeniului .ro și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2016

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one