Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Știri Locale

jurca-vasilica-1.jpg
Chiar dacă puțini sunt cei care vor să recunoască, violența domestică reprezintă, din nefericire, una dintre problemele majore ale societății în care trăim. Din păcate, atitudinea oamenilor care cred că ”bătaia e ruptă din Rai” reprezintă o realitate aproape cotidiană și în Valea Jiului. O realitate tristă, ce necesită atitudine și acțiune imediată. Inclusiv sau mai ales din partea autorităților.
radu-toroc.jpg
Reportaj de: Ileana Firtulescu (Cronica Văii Jiului)

Radu Torok, de 10 ani, din Lonea, a câstigat toate concursurile de pian la care a aprticipat în trei ani, din totalul de patru ani de când face pian.

A început în clasa 0, iar dupã un an a avut primul concurs si a si obtinut premiul I. De atunci o face mereu… Pe lângã pian, lui Radu îi place geografia, istoria, dar mai ales politica.
1.jpg
Ceea ce nu înțeleg mă poate manipula. Vorbind de manipulare asistăm cu toții la ceea ce se întâmplă în aceste zile în România. Manipulare pe toate planurile, din toate părțile.

Ceea ce a deranjat enorm opinia publică și cu alte ocazii au fost hotărâri luate pe "ușa din dos" de către cei care ar trebui să ne conducă destinele, la fel cum și această ordonanță controversată a fost emisă într-o fatidică zi de marți noapte, într-o extremă urgență, cu implicații în ceea ce privește codul penal.
2.jpg
Cu toate că mai mulți lideri politici au ieșit în spațiul public încercând să liniștească opinia publică cu precizări importante privind ordonanța de urgență care a împărțit țara, manifestările faţă de decizia Guvernului de a modifica prin ordonanţă de urgenţă codurile penale au continuat pentru a treia zi.

Protestatarii se arătau în continuare nemulţumiţi de intenţiile şi atitudinea Guvernului Grindeanu, comentând în fel şi chip evoluţia ultimelor evenimente, jurnaliști de la mai multe posturi mediatice apreciind că numărul acestora ar fi fost de aproximativ 150 000 în toată țara. În județul Hunedoara au existat proteste la Deva, Hunedoara, Hațeg și la Petroșani.
02-Intampininarea_Domnului.jpg
În această zi Biserica sărbătoreşte un eveniment important din viaţa pământească a Domnului Nostru Iisus Hristos (Luca 2:22-40). După patruzeci de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului, centrul vieţii religioase a naţiunii.

După Legea lui Moise (Lev. 12:2-8), femeia care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templul Domnului timp de patruzeci de zile. La împlinirea acestora, mama venea cu fiul la Templu şi aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării. Preasfânta Fecioară, Maica Domnului, nu avea nevoie de purificare deoarece ea a născut fără stricăciune pe Izvorul Curăţiei şi Sfinţeniei. Cu toate acestea, ea s-a supus cu smerenie Legii timpului.
vasile-grigore-ioan.jpg
Biserica noastră Ortodoxă este ca o grădină. În ea se găsesc flori cu bună-mireasmă nemuritoare. Flori duhovniceşti sunt şi cei Trei Ierarhi, pe care îi sărbătorim astăzi: Sfinţii Vasile, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.

Astăzi îi vom privi pe aceşti sfinţi ca luptători. Pentru că viaţa aceasta este o luptă şi un război. Cei Trei Ierarhi au fost modele de luptători.
314.jpg
Aproape 800 de petrileni vor beneficia de tichetele de călătorie gratuite pentru transportul local.

Beneficiarii lor vor avea înscrisă ruta pe tichetele de transport, în funcție de locul de domiciliu, astfel: Cimpa - Petroșani, Lonea - Petroșani, Jieț - Petroșani sau Petrila - Petroșani.
16265469_10158124138110203_6663574655735826220_n.jpg
Fotograful de serviciu - Vasile Laurențiu Sorin (toate drepturile rezervate).

Foto-montaj realizat la Peștera Bolii.
jurca-vasilica-1.jpg
Nu doar la Petrila, ci peste tot în Valea Jiului, problema managementului deșeurilor constituie, probabil, cea mai importantă provocare a anului 2017 pentru autoritățile locale.

Întârzierea punerii în funcțiune a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Hunedoara (proiect gestionat de Consiliul județean, dar căruia i-au subscris toate unitățile administrativ-teritoriale din județ) și constrângerile UE în această chestiune, fac ca problema deșeurilor să fie una care imcumbă necesitatea găsirii de soluții alternative pentru fiecare localitate.
security-key.png
Oamenii se întreabă tot timpul ce pot face pentru a face conturile lor online mai sigure. Începând de astăzi, 26 ianuarie 2017, utilizatorii rețelei de socialiare Facebook au primit mesaje de informare cu privire la noua modalitate de securizare a conturilor.

În cele ce urmează vom vedea despre ce este vorba și cât de necesare ne sunt aceste nivele superioare de protecție a conturilor, atât a celor de Facebook cât și cele de e-mail sau alte locații de stocare informații online.
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one