"Copilăria mea a fost sublim-infinitul timp al fericirii din istoria mea" - I.D. Sîrbu (Petrila 1919 - 1989)

Website media de Știri

.
.

Radio Tradițional Petrila - Asculți muzica de acasă!

info-nou-petrila.jpg
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși prietenilor articolele care v-au plăcut!
drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif
Ⓒ - "Copyright - Info Petrila"
donatebutton-paypal-home.png
kapitaltv.jpg

Vremea ACUM

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg

Rezultate LOTO

Statistici vizite

Mulțumim!

Știri Locale

Romanian_Revolution_1989.jpg
Sute de oameni au ieşit pe 16 decembrie 1989 în stradă şi au strigat că vor să fie liberi.

Pe 16 decembrie 1989, în jurul prânzului, în apropiere de casa pastorului Laszlo Tokes, manifestanţii au oprit două tramvaie pe care s-au urcat şi au început să scandeze lozinci.

Evenimentele aveau să prefigureze genocidul din următoarele zile, când la Timişoara s-a murit pentru libertate.
declaratie_de_presa_16_dec_2016.jpg
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 16 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă după aflarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare 2016.

"...Cu această ocazie, vreau să felicit partidele care au reușit să intre în Parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obținut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toți cei 465 de parlamentari care vor forma noul Parlament al României..."
15433770_10207972323003058_8263897498027707165_n.jpg
Copiii de la Centrul Comunitar "Speranța pentru Colonie" din Petroșani, însoțiți de coordonatorii lor, au venit să colinde și să aducă un strop de bucurie în sufletele bătrânilor de la Centrul de Asistență pentru Bătrâni din Petrila (Colonia Brătianu).

Ei nu au venit oricum, ci au adus și cozonac și felicitări făcute chiar de mâna lor, pe care le-au împărțit tuturor bătrânilor asistați în centrul de la Petrila.
cadou2.jpg
Primăria municipiului Lupeni a achiziționat anul acesta, în baza HCL nr.113/2016, un număr de 2500 de pachete cu dulciuri pentru organizarea Pomului de Crăciun.

Acestea au fost distribuite copiilor din municipiul Lupeni cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de către reprezentanții administrației publice locale.
Fetița-cu-Chibrituri.jpg
Poveste de iarnă - Fetița cu chibriturile

Marți, 20 decembrie, începând cu ora 14,00, va avea loc spectacolul inaugural al trupei de teatru pentru copii și tineret ”Ana Colda”, trupă de teatru ce activează în cadrul Asociației Culturale ”Les Amis de la France” Petrila.
15578568_682257035288785_6708504416395552590_n.jpg
Un eveniment cu o încărcătură emoțională și spirituală de excepție s-a petrecut în seara zilei de marți, 13 decembrie, pe scena Casei de Cultură "Ladislau Schmidt" din Petrila.

O seară de colinde specială, având și invitați de seamă care au concertat la Petrila, aducând în sufletele celor prezenți un dram de bucurie și speranță la așteptata prăznuire a Nașterii Mântuitorului, atunci când toți încercăm să fim mai buni, mai iubitori, mai darnici.
01.jpg
La Sala Sporturilor "Constantin Brâncuși" a avut loc un eveniment caritabil prezentat de sportivii Asociației "Hand to Hand Fighting România".

Au fost acordate mai multe daruri din partea acestei asociații sportive și a numeroșilor sponsori, pentru copiii de la Asociația "Salvați Copiii din Petrila".
Dionița-Maria-Bălănesc.jpg
După rezultatul de la alegerile locale din acest an, petrilenii au mai dat duminică, încă o dată, măsura încrederii lor depline în Partidul Social Democrat. Pentru acest lucru, ca om care am subscris acestui proiect politic, le mulțumesc tuturor petrilenilor. Votul de la alegerile parlamentare, unul covârșitor, este pe cât de onorant, pe atât de responsabilizant.

Este acum de datoria celor aleși, a deputaților și senatorilor PSD în primul rând, de a ne reprezenta cu cinste în forul legislativ al țării, așa cum este de datoria viitorului Guvern PSD să ducă la îndeplinire promisiunile asumate în fața oamenilor.
meteo-petrila-13.jpg
ANM a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN pentru intervalul 12.12.2016 ora 16,00 / 13.12.2016 ora 14,00.

Vor urma precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 - 90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Municipiului București), local, vântul va depăși la rafală 50 - 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.
FB_IMG_1481538085889.jpg
Peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în străinătate au fost aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani.

Printre ei se numără și un bărbat din Buzău.
FB_IMG_1481536697648.jpg
Federaţia Română de Hand to Hand organizează, pe data de 13 decembrie 2016, la ora 11,00, un eveniment caritabil pentru cei 186 de Copii de la Centrul de Zi "Salvați Copiii" din Petrila, judeţul Hunedoara.

Principalul partener al evenimentului este Primăria Orașului Petrila.

Sponsorii: Tymbark, Teolino Jucării, Ansa Special Consulting, Asfamfil SRL, Hidro C&A Construct SRL.

Evenimentul va avea loc în Sala de sport de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși.
FB_IMG_1481534519785.jpg
Senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu, a transmis un mesaj în această dimineață, pe contul său de socializare, tuturor susținătorilor PMP la alegerile parlamentare din 11 decembrie în care mulțumește tuturor celor implicați.
20161212_091528.png
PSD a câștigat detașat alegerile parlamentare înregistrând un scor de 46% pe țară, conform rezultatelor BEC din urma centralizării a 99% din voturi.

Pe harta țării, practic, PSD a ocupat primul loc în 36 de județe, UDMR a luat primul loc în patru județe, PNL în trei județe, iar USR în Diaspora la Senat.
alegeri.jpg
Ora 21,00 - Stop vot alegeri parlamentare!

Cum a votat orașul Petrila la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016?

Prezența la vot a petrilenilor a fost în procentaj de 38,49 %, aproape la fel cu prezența la vot în țară (40 %) și în județul Hunedoara (42,47 %).
1.jpg
Sportivii Asociației San Montan au pregătit darurile care vor ajunge la copiii mai nevoiași din Valea Jiului, în acțiunea lor "Moș Crăciun pe Bicicletă - De Crăciun, fi mai bun!" din data de 18 decembrie.

Din îndepărtata Laponie, tărâmul lui Moș Crăciun, au sosit dulciuri, jucării și hăinuțe care vor ajunge la copiii frumoși și cuminți.

Reportaj de: Daniel Bolog
Info Petrila
flags.jpg
Ziua internațională a drepturilor omului este marcată în întreaga lume la 10 decembrie. La această dată, în 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului. Declarația stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile, având libertăți fundamentale.

Declarația nu este un tratat internațional ce ar implica consecințe juridice în cazul încălcării acesteia, fiind concepută ca un "ideal comun atins pentru toate popoarele și națiunile".
mergi-la-vot.jpg
Duminică. 11 decembrie 2016, ne vom alege parlamentarii, vom alege pe cei pe care dorim să ne reprezinte în Parlamentul României.

Exprimați-vă dreptul pentru care strămoșii noștri au plătit cu sânge! Votați cu cine vă dictează conștiința, dar VOTAȚI! Nu lăsați pe alții să hotărască în locul dumneavoastră!

Dacă încă nu știți care este secția de votare unde trebuie să votați, am venit în sprijinul dumneavoastră și vă oferim delimitarea și numerotarea secțiilor de votare de pe raza orașului Petrila, așa cum sunt prezentate pe site-ul Primăriei Orașului Petrila.
FB_IMG_1481267540145.jpg
Seară de colinde religioase la Petrila.

Corala "Sacerdotes" de la Episcopia Devei și Hunedoarei.

În program: Corul de copii al Bisericii Ortodoxe din Taia și Corul Bisericii Penticostale din Cimpa.
pr-calistrat-chifan.jpg
Preot la Mănăstirea Vlădiceni, din judeţul Iaşi, Părintele Calistrat a uimit pe toată lumea cu vorbele sale de Duh.

În timpul unei sluje, postate și pe contul său de socializare, Părintele Calistrat îi îndeamnă pe credincioși să nu mănânce "trei grăunțe la trei zile", să nu facă mătănii "până fac aprindere pulmonară", nici închinăciuni "până li se tasează coloana", ci să aibă o inimă bună.
youtube-rewind.jpg
E timpul să punem pauză, să derulăm și să ne reamintim videoclipurile, oamenii și evenimentele care au definit YouTube în 2016.

Google a prezentat de curând lista celor mai populare videoclipuri de pe YouTube în România în 2016.
© 2016 INFO PETRILA. Conținutul acestui site este proprietatea Daniel Petru Bolog. Este interzisă republicarea conținutului fără menționarea explicită a sursei.
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial infopetrila.ro.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Astfel, am renunțat la proiectul domeniului .ro și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2016

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one