Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Precizări importante privind noua taxă de salubrizare impusă petrilenilor

gunoi.jpg
Autoritățile locale de la Petrila îi informează pe cetățeni cu privire la noile taxe de salubrizare instituite începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Este foarte important de precizat că aceasta nu este de fapt o taxă suplimentară ci este o nouă formă de colectare a sumelor datorate salubrizării.

În principiu, aceste sume nu vor mai fi plătite societății de gospodărire din orașul Petrila, SC EDIL SAL PREST, ci vor fi plătite prin serviciul impozite și taxe din cadrul Primăriei Orașului Petrila.
***
Prin această hotărâre a Consiliului Local Petrila, aprobată în ultima ședință a anului trecut, orașul Petrila se aliniază tuturor localităților hunedorene privind taxa de salubrizare.

De asemenea, este de precizat că această taxă rămâne aceeași pentru persoanele fizice, respectiv în cuantum de 7 lei/persoană.

"Începând cu anul 2017, conform art. 28 alin.2 din Hotărârea Consiliului Local nr.246/2016, s-a instituit la nivelul oraşului Petrila TAXA DE SALUBRIZARE, după cum urmează:

- pentru persoane fizice: 7 lei/persoană/lună;
- pentru persoane juridice: 80 lei/m.c./deşeu produs.
- pentru deşeurile reziduale: 80 lei/m.c./deşeu rezidual colectat de la persoanele fizice şi/sau juridice”, arată informarea Primăriei Petrila.

Persoanele fizice care locuiesc pe raza oraşului si persoanele juridice care au sediul, punct de lucru sau desfășoară activități economice în oraşul Petrila sunt obligate la plata taxei de salubrizare stabilită.
Persoanele fizice sunt obligate la plata taxei de salubrizare în funcție de numărul de persoane din fiecare familie sau numărul locatarilor existenți la o anumita adresă.

“Proprietarul sau chiriașul locuinței are obligația depunerii declarației în vederea stabilirii taxei de salubrizare, cuprinzând toate persoanele care locuiesc la acea adresă (membri de familie, rude, chiriași, flotanți, etc.), până la data de 31.03.2017.

În situatia in care contribuabilul - persoană fizică - deține mai multe imobile, va depune o declarație pentru fiecare imobil cu numărul de persoane care locuiesc în acestea.

Declarația de impunere (ce se va pune la dispoziţia cetăţenilor în mod gratuit) se va putea depune atât la sediul Serviciului Impozite şi Taxe Locale din Petrila, strada Minei, bl.33, parter, cât şi la punctele de lucru ale SC EDIL SAL PREST S.A. din Petrila, strada Privighetorilor nr.14, respectiv din Lonea de pe strada Ana Colda nr.15”, mai arată informarea.
***
În cazul nedepunerii declarației, obligația de plată se va stabili din oficiu de către organele de specialitate pe baza oricăror date și informații deținute de acestea.

Nedepunerea declarației de impunere, depunerea peste termenul stabilit a declaraţiei de impunere, sau depunerea de declaraţii neconforme cu realitatea de către persoanele fizice, constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă contravențională cuprinsă intre 70 lei şi 696 lei.

Calculul taxei de salubrizare pentru persoane fizice se face pe baza declarației de impunere a acestora.
Cetățenii care probează cu documente de tipul: viza de frontieră, viza flotant, acte de încorporare, adeverințe de internare în spitale din alte localități, etc., din care să rezulte că au lipsit din localitate consecutiv cel putin 30 zile dintr-o lună calendaristică, li se va recalcula taxa datorată.

În lipsa unor asemenea documente justificative, scăderea unei persoane de la plata taxei de salubrizare se va face prin declarație pe proprie răspundere ce urmează a fi verificată ulterior.
***
Sunt scutite de la plata taxei de salubrizare următoarele categorii de persoane fizice:

a)- veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război;
b)- persoanele prevăzute la art. 1 din Decretul-Lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
c)- persoanele cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate;
d)- copii în vărsta de până la 2(doi) ani.

Taxa de salubrizare se datorează anual cu termen de plata în 2(două) rate egale, astfel:
– 30 iunie, pentru lunile ianuarie-iunie;
– 30 noiembrie, pentru lunile iulie-decembrie.
Neplata taxei la termenele stabilite atrage după sine calculul și plata majorărilor de întârziere de 1% pe lună sau fracţiune de lună de întârziere, precum și aplicarea măsurilor de urmărire și executare silita prevazute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Persoanele fizice care plătesc taxa de salubrizare cu anticipație, până la data de 31 martie a anului, pentru tot anul în curs, vor beneficia de o bonificație de 10%.
Modelul declaraţiei de impunere se va putea obţine şi de pe site-ul instituţiei, www.orasulpetrila.ro, și va putea fi depusă on-line pe adresa de email: impozite.taxe@yahoo.com
Info Petrila - Știri
05.01.17 20:14
Bolog Petru Daniel
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one