Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Dan Gavrilă - Datini precreștine la momârlanii din Jieț - Petrila, Hunedoara

pitarai.jpg
Colindul pițarăilor este un obicei ce se practică în comunitatea momârlanilor din Valea Jiului și simbolizează sacrificiul adus divinității ca mulțumire pentru rodnicia câmpurilor și a grădinilor.

Pițarăii sunt grupuri de bărbați, copii sau adolescenți, de fapt tot satul, cu mic, cu mare, parțial îmbrăcați în port popular, care colindă sătenii cu prăjini decorate cu clopoței, năframe colorate, ciucuri de lână și coronițe de flori.

Localitatea Jieț este una în care colindul pițarăilor se păstrează nealterat de sute de ani, la fel ca versurile care însoțesc “învârtita jienească”, acesta fiind un obicei ce datează de pe vremea dacilor!
Galerie foto - Dan Gavrilă
Pasionat de fotografie, Dan Gavrilă este ochiul atent la detalii, imaginile lui conferă privitorului o semnificație aparte în fiecare fotografie. Tradițiile Văii Jiului sunt un domeniu foarte abordat în imaginile oferite de Dan Gavrilă Photography, iar acest lucru nu face decât să ne bucure deoarece acestea, cu siguranță, nu vor fi sortite pieirii:

"O să vă spun că sunt pasionat atât de mult de fotografie, încât nu îmi imaginez o zi din viață fără să fac ceva legat de pasiunea mea!" (Dan Gavrilă)

Info Petrila - Tradiții
29.12.16 08:08
Bolog Petru Daniel
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one