Website media de Știri

.
.
.
.
.
.
.
.

"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 1948 - 2010)

info-nou-petrila.jpg
facebook.png
Apreciem sprijinul dumneavoastră oferindu-ne un like pe butonul "Îmi place" sau "Distribuie" al paginii, pentru a putea împărtăși tuturor prietenilor articolele care v-au plăcut!

Radio partener

drapel-radio-traditional.jpg
Instrucțiuni pentru a putea asculta Radio Tradițional Petrila pe dispozitivul Android, aveți nevoie de aplicația VLC Media Player:
vlc-android.png
După instalare accesați linkul următor:
RADIO TRADITIONAL
PETRILA - LIVE
 
kapitaltv.jpg

Parteneri

avantul-liber.png
EXCLUSIV.jpg
SIGLA REALITATEA PETRILEANA.png
avram-florea-blog.png
scoala-auto.jpg
donatebutton-paypal-home.png

Despre noi

Despre Info Petrila
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte.

Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial (.ro).

Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.

Într-o eră a generației FACEBOOK, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră și pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.

Astfel, am renunțat la proiectul domeniului (.ro) și am ajuns pe această platformă mult mai accesibilă, atât pentru utilizatorii de PC cât și pentru MOBILE.

Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Publicitate
INFO PETRILA publică anunțurile de mică și mare publicitate cu titlu gratuit.

Aici puteți face comentarii și sugestii la adresa noastră și a articolelor pe care le găsiți pe INFO PETRILA.

INFO PETRILA nu se pretinde și nu este un site comercial.

Anunțurile de publicitate vor fi formulate de către dumneavoastră și vor fi transmise pe adresa noastră, împreună cu alte atașamente, dacă este cazul, specificând și pagina (sau paginile) pe care doriți să apară anunțul dumneavoastră.

Puteți folosi formularul pe care vi l-am pus la dispoziție în pagina "Contact Info Petrila" pentru a ne transmite informațiile sau pentru a face comentarii cu privire la articolele cuprinse în acest website.

INFO PETRILA NU PRETINDE documente sau copii după documente, veridicitatea anunțurilor dumneavoastră fiind cu totul și cu totul sub atribuțiile dumneavoastră.

Titlul gratuit de publicare se face pe o perioada de 3 luni, cu posibilitate de prelungire sau stopare a anunțurilor la cererea expresă a dumneavoastră.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Facebook Timeline - Info Petrila
Petrila

Petrila

6-Poarta-intrare-Petrila.jpg
68-noua-fata-a-orasului.jpeg
Harta Orașului Petrila
***
02-momarlan.jpg
Localitatea Petrila, străveche așezare situată la 675 m altitudine pe malul Jiului transilvan, la intersecția pârâului Jieț cu pârâul Taia, este atestată în diferite documente, atât în anul 1499 cât și în anul 1493.

La vremea când se închegau primele formațiuni statale românești feudale voievodatul ce se întindea în Banat între Mures și Dunăre, ajuns la apogeu sub voievodul român Glad (sec. IX-X), cuprindea în teritoriul său și Valea Jiului.

Mai târziu, aceste pamânturi au facut parte din voievodatul lui Litovoi ce se întindea pe ambele versante ale Carpaților Meridionali, din ținutul Gorjului și până în Țara Hațegului.
68-noua-fata-a-orasului.jpeg
PREZENTARE
Poziționare geografică: Orașul Petrila este situat în partea de sud - est a judeţului Hunedoara, la 5 km distanță de municipiul Petroșani;
Componența: Orașul Petrila are patru sate în administrare: Tirici, Jieț, Răscoala și Cimpa;
Căile de acces: DN 66;
Suprafața: 31030 ha ;
Distanțe - vamă - 276 km până la vama Nădlac
- orașe apropiate - în vecinătatea municipiului Petroşani 5 km între centre
- aeroport - 310 km (Bucureşti), 220 km (Timișoara), 230 km (Cluj Napoca)
- autostrada - 4 km DN 66
bujorii-muntelui.jpg
Din ansamblul "Bujorii Muntelui" fac parte oameni cu vârste cuprinse între 3 şi 52 de ani. Rolul ansamblului este de a promova talentele locale.

Potrivit coregrafului Iulian Doda, singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a fi parte a ansamblului este ca oamenii să aibă plăcerea de a duce mai departe şi de a păstra vii tradiţiile locale din Valea Jiului.
Junii-Petrileni.jpg
Ansamblul Folcloric Junii Petrileni s-a înfiinţat în anul 2010 ca o expresie a dorinţei de a păstra cu sfinţenie tradiţiile şi obiceiurile momârlanilor din Valea Jiului.

"Am plecat la drum mai mulţi momârlani cu gândul de a duce mai departe tradiţia din această zonă frumoasă dar, nefiind ajutaţi şi sprijiniţi, mulţi dintr ei au renunţat şi am tot pierdut rând pe rând câte unul dintre cei cu care am plecat la drum, rămânând doar cu Constantin Cigmăian, împreună cu familia şi câţiva membrii, să ducem cu drag mai departe tradiţia şi portul."
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog. Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
info.jpg
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat în ianuarie 2012, devenind atunci site oficial InfoPetrila.
Anterior acestei date a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu, din luna decembrie a anului 2008.
Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră.
Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului.
Stampila-Rotunda-InfoPetrila - SiteNou.gif

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one